Third Series

Ongeveer 20 jaar geleden besloot (toen al) honkbalsenior Laurens-Jan Derijks dat het honkbalseizoen zó leuk was geweest dat het een goed idee was om het te eindigen met een gezellig toernooi. Voor dit toernooi werden teams uitgenodigd die net als het team van Laurens-Jan, de Mokum H.A.W.K.S. (Pirates 3), voornamelijk bestonden uit voormalig tophonkballers. Of liever gezegd, tophonkballers die een paar niveautjes lager waren gaan spelen. Te weinig tijd en andere prioriteiten hadden ervoor gezorgd dat vier of vijf dagen per week op het honkbalveld voor deze spelers geen optie meer was. Maar 20 wedstrijdjes per jaar, vaak nog op vrijdagavond ook, kon nog net. En als het een keertje niet kon was dat ook geen probleem. De selecties waren groot genoeg en iedereen kwam sowieso ongeveer even veel aan spelen toe. Het moest wel voor iedereen leuk blijven natuurlijk. Maar als je er was, dan moest er bij voorkeur ook gewonnen worden, of ten minste er écht voor gaan.

Het toernooi voor (meestal) ‘derde’ teams kreeg de toepasselijke naam de Third Series en werd direct een doorslaggevend succes. Het werd een jaarlijks terugkerend evenement met veel honkbal en nog meer gezelligheid. En hilariteit niet te vergeten, met thema’s als 70’s/80’s, Roxy, Oktoberfest en Italian style. Ondanks, of misschien wel juist dankzij, het succes ging na een aantal jaren de stekker er weer uit. De organisatie kostte gewoon teveel tijd en hoewel de andere teams elk jaar weer graag meededen hadden ze zelf niet zo’n trek in het overnemen van de organisatie.

Deelnemers

Bij ieder nieuw toernooi kwamen er weer nieuwe teams bij. Waar het in eerste instantie alleen de “derde” teams betrof, waren de Oud Internationals  een vaste gast. Ook wisten Pirates, Neptunus, HCAW en O.V.V.O. diverse keren een mooi team met “oud” speles bij elkaar te verzamelen. Er zijn zelfs “Series” geweest dat er naast een honkbal toernooi ook “oud” softbal toernooi was met meerdere dames teams.

Third Rules

Tijdens de Third Series zijn de Third Rules van toepassing. Na wat tegenstand in het begin zijn deze regels uiteindelijk toch door alle teams geaccepteerd. Het plaatsen van 2 spelers op de honken was een dusdanig succes dat dit nu ook in de reguliere competitie wordt gebuikt 😉 indien er sprak is van een te lang verlegging.

Wat zijn de Third Series?

Third Series 2012 – Extravaganza

Na een geweldig toernooi werd de kantine van de Pirates omgebouwd tot Roxy. DJ Paul Robert (ingevlogen uit Dubai) zorgde voor de muzikale omlijsting.

Teams: nog in te vullen

Foto’s: nog in te vullen

Third Series 2013 – Oktoberfest

Deze Third Series stonden in het teken van het Oktoberfest. Bier, kippen en honkbal, een perfecte combinatie.

Teams: nog in te vullen

Foto’s: nog in te vullen

Third Series 2014 – The Italian Edition

De Third Series van 2014 waren Italiaans. Aan alles was gedacht… van Italiaanse kledinglijn  tot aan chef kok met authentieke pizza oven.

Teams: nog in te vullen

Bekijk hier de foto’s